onsdag 20 maj 2009

Utmattad men glad

Vilken resa! Så roligt att få spendera några dagar med min allra goaste T & hennes familj. Att köra med hästsläp var en nyhet...det går inte fort....långtradarna körde om oss hela tiden ....... Vi kom helskinade ner till ett Skåne gult av rapsfält & limegrön av bokträden. Underskönt!! Vi har färdats fram & tillbaka x antal gånger över mellersta Skåne. Lördagen var svinkall, vi huttrade oss genom en utställning som var mindre kul, domaren tyckte varken om Malin eller Mia. Sedan styrde vi bilen mot Simrishamn för att äntligen få träffa våra pojkar! Vi blev så väl omhändertagna av Ann Marie & Paul, riktigt bortskämda faktiskt! Tack snälla ni! Vi fick prova att sätta på & ta av grimmor, tog en promenad med pojkarna & mycket information om alpackor i allmänhet. På bilden ser ni ett helt gäng med flickor, vilka vackra damer *ler*

På söndags morgon var det dags för utställningen i Hässleholm. Vädret hade skärpt till sig & solen strålade. Domaren tyckte att Malin var urusel, ja huvudet dög. För Mia gick det bättre. Kommer att uppdatera flickornas sidor när jag hinner om någon är intresserad av mer detaljerad info om tjejernas helg.
Så var det måndag & dags att haka på hästtransporten igen för nu var det dags att åka hem igen. Vi fick själva sätta på grimmorna på pojkarna & tillsammans med Ann Marie kom de så fint in i transporten. På väg norrut gjorde vi ett stopp för att hämta hem 4 gula Orpington kycklingar. I hönshuset såg vi 1 tupp & 2 hönor av samma ras & de var nog bland de sötaste jag sett! Nästan fyrkantiga, stora, gul/orange med stjärtfjädrar som såg ut att blivit krusade med locktång. Så berdårande!!!
Efter många timmars resa med många stopp & broöppning i Södertälje (vad är oddsen?!) var vi så hemma. På med grimmorna igen för att ta pojkarna till sitt nya hem. Allt gick så lugnt & fint.
De verkar trivas. Är nyfikna på allt vi gör, kommer gärna fram för att snacka lite. Toaletten har de anlagt mitt i hagen & de är som många ungdomar, tvugna att gå dit samtidigt.


Orparna klarade resan bra & var pigga & glada när de fick komma ut i sin hörna av hönshuset.

Väldigt nyfikna & orädda de små gullefjunen. Nu hoppas vi att det är åtminstone en höna.........


Och som det inte räckte med allt detta, vad tror ni tittade fram under Katrin??????? Hennes lilla kyckling är typ ett halvt Orpintonkycklinghuvud :) Kommer de några fler tro? I måndags var 21 dygnet från att första ägget laddes av de 4 som sen blivit ruvade. Spännande!!!
Så från 3 hundar, 1 tupp & 1 höna har vi nu avvancerat till 3 hundar, 1 tupp, 5 kycklingar & 2 alpackor :)))
To be continued........


4 kommentarer:

Ancan sa...

Vilken underbar beskrivning av en lika underbar resa - det förstår man enkelt!

Visst är det härligt med djur!

Åsa Ö: sa...

Är inte så hemma på alpackor och fjäderfän....men med dina beskrivningar så lär man sig en heldel. Alpackor spottas dom?
Kram Åsa Ö.

LovisoHedda sa...

Det var ju tråkigt att domarna inte tyckte om Malin. Du kan ju hälsa henne att hon i alla fall "kläckt" en underbar Heddaunge..... Nu tror jag att jag läst för mycket om dina hönor.....
Dom nya ulltottarna är ju för söta - allihop!

Lise-Lotte sa...

Håller med dig,Ann Marie och Paul är bara SÅ goa,man kan nog inte ha bättre uppfödare!