onsdag 10 juni 2009

Lucern i håret


Pojkarna älskar sina promenader! I går tog vi en sväng upp i skogen & gissa om det var spännande. I början skrämde de sig själva & varandra när det knäppte i kvistar & sånt som någon råkade gå på. De gör som små sidoskutt men återhämtning från räddsla går super snabbt, skulle klara en mentalbeskrivning (görs på hundar) med bravur :) Nästan alltid är det Yanne som har täten, nyfiken som jag vet inte vad. Krille tar det lite lugnare & ser som sin uppgift att kolla smaken på olika grästuvor längs promenad vägen. Betet i "välkommen hem" hagen är snart slut. De har varit i den andra hagen också men staketet måste förstärkas innan de kan vara där utan uppsikt, klart i helgen hoppas jag. Krille skulle promt ha ett gräststrå från grannens tomt var på nätet la sig lite graciöst så liten alpacka pojke skulle nå det...............& resten av grannens fina gräsmatta............Tack & lov giller vi varandra så han kom skuttandes så snällt när jag kom med grimman för att ta hem honom igen :) Pojkarna är så lätta att ha göra med men ett tips är att inte gå bakom Krille för han sparkas både nu & då, det gör inte speciellt ont men eftersom jag får blåmärken av bara ordet så blir det ingen kjol :))) (som om jag ägde än sådan).

Det fattas en grind på tomten så snart kan de gå var de vill men till dess får de bli betesutflykter. Idag tog jag ut gossarna själv för första gången, gick jätte bra.
Ryktet går att det kommer en till gosse söndag efter midsommar.........brun pojk på 9 månader. Tänk så det kan gå här i livet "ler saligt"

Lucern är smasken, de får den i var sin hink som vi håller i för att träna att vara nära varandra. Idag satte jag mig på pallen vi har inne hos dem & Krille passade på att undersöka nästan hela min framsida. Speciellt intressant var mitt huvud, eftersom hans mun var full av lucern hamnade en del av det i mitt hår som han ville ha tillbaks. Varm känsla att ha hårbotten masserad av ett par alpacka läppar. Det går faktiskt inte att beskriva känslan av sitta hos sina älskade djur, det må vara alpackorna, hönsen eller hundarna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka underbara djur och tänk att det går att gå med dom i band som hundar. Undrar hur det blir när dom är fullvuxna?
kram Åsaö.

Koola Viola sa...

Härligt med massage och kladdig lucern i håret. Kanske en ny typ av spa-behandling? Du får känna efter om håret glänser ovanligt mycket efteråt ;o)

Inga sa...

Åsa: de är vuxna i det närmaste.

KoolaViola: det är ingen massage jag skulle rekomendera ditt hår....hur har du det med tovorna? Mår de bra & utvecklas?

Ancan sa...

Åhh vad jag gillar att läsa o följa era berättelser om killarna.
Jag som trodde jag var "immun" mot nya djur , men det kliar rejält i fingrarna nu att börja läsa o studera om dessa söta små djur...

Koola Viola sa...

Tovorna mår alldeles utmärkt, tyvärr. Verkar föröka sig också. Får ta tag i det där med balsam snart... ;o)

Lise-Lotte sa...

Va kul att läsa om era promenader,dina pojkar är sååå söta
Våra pojkar gillar också promenader väldigt mycket, och vi med för den delen.Som du skriver,vilken känsla det är att sitta med sina djur och bara vara :O)Finns nog ingen bättre "medicin" för kropp och själ.