onsdag 28 januari 2009

Otacksamma dun

Fy bubblan vilka otacksamma fjädrar jag har! Tror att jag ska sluta kalla dem älskvärda & istället kalla dem äckelpäcklare! Inga ägg har jag fått på flera dagar fast Ruvbert har tjoat sitt "duktig flicka som lagt ett ägg". Fixade lite i hönshuset idag & vad hittar jag i hinken där jag lägger "lämningarna" på väg ut till komposten om inte 3 ägg! 2 skitiga - bokstavligen - & ett lite ljummet & rent. Först var de ju så glada över sitt konstnärsrede, gick tillbaks till det gamla redet & nu en skit hink. Jag har läst hönsböcker som en galning men ingenstans kan jag hitta vad detta otacksamma beteende kan grunda sig i. Kläcktes flickorna för tidigt? Var de mobbade av sina syskon? Fick de inte ligga länge nog under sin mammas trygga vinge? Har ringt psyket men de hade inga lediga platser för skitvärpandeotacksamma höns.

3 kommentarer:

Elviz the Aussie & Co sa...

jamen min Inga, det är ju solklart! Dom hade bergis ingen LOKAL där dom kunde träffa likasinnade, spela sin musik och dra en joint! Staaaacckkkkars jåglar!

Göran sa...

Kanske dags för dej att komplettera floran av hönsböcker.
Skriv en bok med titeln "Höns med avvikande beteenden".
Kanske blir en bestseller och du blir rik. (Glöm då inte vem som gav dej tipset)

Hönsflocken sa...

De är inte skadade de är kreativa! Gödslade ägg borde innebära större kycklingar. Logiskt tänkande kan slå fel ibland, det händer även den bästa höna ;)

//f