fredag 12 mars 2010

stackars djur

Nu börjar det verkligen bli tufft för de vilda djuren. Små fåglarna klara sig hyffsat, i varje fall de som vet att det finns 5 stjärnigt fågelbord i Hagaberg. I dag hade vi många domherrar, steglitser & gråsiskor på besök. MEN, hundpromenaden fick avbrytas snabbt när vi längs den gamla timmervägen gick rakt på en utmattad råbock. Fick in alla hundarna med blixthastighet för aldrig att den skulle kunnat komma undan. Vet inte vad hundarna egentligen skulle göra (& tänker inte ta reda på det heller) men åtminstone skulle de skälla mycket & därmed stressa den till vansinne. Ringde polisen & nu ringde nyss jaktlaget som skulle komma hjälpa rådjuret. Antar att de avlivar honom men hellre det en att han ska svälta till döds & kanske bli attackerat av hundar eller hackad av några av alla dessa rovfåglar/korpar som också bor här runt omkring, under tiden.
Sorgligt.

4 kommentarer:

Åsa Ö: sa...

Vet du hur det gick?

Inga sa...

De ringde efter mig för att få veta exakt var han låg. Inget rådjur kvar, spår fanns var han gått & legat. Hoppas han klarar sig.

Prizillas pastiller sa...

ja tyvärr blir det nog många såna fall i år. Skönt att du fick in jyckarna snabbt.
Jag törs inte släppa Alfonz & Tea längre, men bägge får en riktig långpromenad i koppel och så får dom springa lösa på tomten i förstärkt inhägnad. Skönt!
Och inte sjutton har vi haft några domherrar här fast dom kalasar hos grannarna! Maten kanske inte passar...

-Hönsmammann- sa...

Ja, såhär på senvintern är det inte lätt för djuren.