lördag 4 april 2009

Men oj oj

nu var det bara vår. Vilken dag! Det hettar riktigt i ansiktet efter att varit ute hela dagen. Hasse sprang ut som en yster liten pojk & började slå ner pålar till staketet :) Tjälen har inte helt gått ur jorden på vissa ställen men han kom en bra bit på väg må jag säga. Marken har exploderat av alla blommor som har så brått, lärkan sjunger för fullt över åkern. Jag är fortfarande oroad över tranorna vi hör trumpeta här medan det är massa folk vid Hornborgarsjön & kollar på deras komisar som har disco där. Fattar 0....inget nytt, jag vet :) Hönsen har tagit hela tomten i besiktning nu, obeagligt nära den lilla vägen ibland. Än så länge har de haft vänligheten att lägga ägg på en av 3 ställen, mardrömmen vore om de hittade alla möjliga gosiga äggläggar ställen. Fattar inte hur höns är skapta. Hur kan dess små kroppar vara så älskvärda att ge oss 2 ägg varenda dag. Det är ju inte precis som om de bara lägger sig & plopp så kommer ägget ut på sekunden. Det tar nog runt en halvtimme minst. Jag blir lite bekymrade om deras hälsa, arma töser. Hoppas att det blir lite ruvning vad det lider. Det kommer rapporter om kläckta kyklingar på var & varannan hönsblogg just nu & lite avis blir jag nog allt. Kan riktigt se de älskvärda ute med ett litet gäng gullefjun!

Lilla söta Greta bor hos oss i 2 veckor. Hon är Myrans dotter, nu drygt 4 år (Tarnmas Coppatonic). Det är som hon alltid bott här, rakt in flickgänget som det naturligaste i världen. Greta har sin mammas underbara temperament! Det finns inget roligare än när "barnbarnen"
kommer & hälsar på :)) I veckan ska vi ta och snygga till henne lite.......mycket päls är det på tösen. Hur ser hon ut egentligen....spänningen är olidlig...typ :) Ska se om vi inte kan få till någon tjusig uppställnings bild. Mamma Myran får väl visa hur man gör. Min älskade, älskade Myr fyller snart 8 år. Veteran gudbevars:)

1 kommentar:

Upplagd sa...

Haha, Greta ser ju ut som en röd Myran! Så lik!
Och så kul det är med flera vovvar!
Våren är äntligen här. Hela kroppen njuter av värmen!
Hasse ska ta det lugnt med alla stolpar. Ta paus emellan. Lasse fick ljumskbråck när han gjorde vårt hundstaket för 15 år sen...