lördag 11 april 2009

det ena & det andra


Så himla tråkigt men Greta åkte hem en hel vecka tidigare än beräknat. Så trevlig tös & det är riktigt tomt utan henne men jag hoppas att få låna henne & ta med henne till en utställningsring för hon var rent utseendemässigt inte heller tokig alls.
Var i Kista gallerian med min kompis Hanna idag för "lilla Stockholm". Såg en del snygga hundar. Lite shoping blev det. Beställde ett läckert halsband till Myran som om några dagar fyller 8 år; veteran med andra ord. Måste nog baka en tårta till henne. Jag frågade vad hon ville ha på & hon var mycket bestämd att det skulle vara sockerkaksbotten med köttbullar, räkor, leverpastej & tomat på. Till efterät vill hon ha vaniljglass med grisöra. Myran vilja är min lag :)
Man skulle tro att det var min födelsedag i vecka som gick när jag var hos Y som gav mig 2 par gympadojor & 1 par finskor. Javisst, ur det blå bara. Inte nog med det, fick alla möjliga tröjor & sommarbyxor också. Har dessutom kostat på mig ett par gummistövlar så nu är det bara torra små tår långst ner på min kropp. JIPPI!!
I drygt en vecka har jag sprungit omkring är letat efter ägg. Har vi släppt ut hönsen innan eftermiddagen har vi inte fått ägg, de har drällt dem någonstans hemligt. Riktigt hemligt för att vi har bägge letat på alla ställen har det känts som. Medan jag var på hundutställning idag hällde Hasse lim över sig själv & rullade omkring bland blad & barr, la sig i bakhåll medan han enformigt mummlade "jag är en grästuva". Han fick se flickorna kryppa under ett gäng bräder & under en presening som blåst fast i bråten. När han ålar sig fram finnar han Plommon liggandes i godan ro därunder. Efter att duschat av sig sitt kamoflage stegade han tillbaks . Plommon var borta och det låg hela 8!!!!! ägg i lilla hönsgroppen. När jag kröp in i kväll för att se ordentligt var gropen var låg ytterligare ett ägg där :)) De är finurliga de små älskvärda! Vi tog bort preseningen för att lättare kunna se om det finns några ägg där ......... kommer de byta plats nu? Det var väldigt besvärligt att få bort all lim så kanske återanvända några påskägg ........om hänger fast en halva av påskägget på var öra........påskfjädrar i luggen.........får klura på ett bra kamoflage "tänk gerilla soldat"....................

2 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

...attans att vi inte hann få hälsa på Greta och attans att du hann köpa gummistövlar!!! Skulle blitt en överraskelse, frågade ju Hasse om storlek! (men sa inte till vad!). Reservpar?
Nåja, tar med på torsdag.

irene sa...

Hälsningar till alla goa gulliga varelser med varierande antal ben hemma på Hagaberg!
Här på Västkusten har vi full vårvärme.