lördag 28 mars 2009

Liten utflykt

Min Eva & jag var på stora mässhallen igår & kollade på stora Trädgårdsmässan som i år hade krympt med en hel hall. Såg ingen av föreningarna som stått i B-hallen tidigare år jag varit där. Det var mycket folk men inte värre än att vi kunde vagga fram i vår egen takt & titta. Eva älskar ankor så hennes still var "tänk gås" (Aristocats) & min var mer ryckig som en höna :)))))

Eftersom vi flyttade hit i november så vet jag inte vad vackert som kommer att komma upp i rabatter, behärskade därför min köp iver. Svårt!!!! Min Eva älskar förutom bla ankor, vita blommor http://prizillaspastiller.blogspot.com/2009/03/rara-vaxter-och-mansken.html så det blev en hel del inköp av vita blommor av henne. Jag är mycket förtjust i mörka växter. Satsar på kruk odling den här första sommaren. Köpte i alla fall några fröpåsar; lågväxande luktärtor i blandade färger, kärleksgräs & en fjärilsblandning. Vi tog med oss ganska mycket frön från Sibble. Svart luktärt & svart stockros bland annat. Vi hade mycket julrosor där borta, har inte sett några här så det är ett måste att plantera i sommar.
Sen måste jag ha det...& det....& det....

Här är snö, blask & små insjöar i en salig blandning. Ruvbert avskyr att bli blöt om fötterna, han ser för tokig ut när han försöker navigera till en så torr fläck som möjligt. Hans flickor är mer av skogsmullar & plöjer rakt fram utan att bekymmra sig om att bli blöta & få nagellacket förstört. Myran avskyr att bli blöt i sin långa päls & sin små rara tassar. Sen är det jag som bokstavligen hatar detta. Jag har nämligen inte ett enda par skor som inte läcker! 2 par gummi stövlar = läckage. 1 par vinterstävlar = läckage. 1 par grova kängor = läckage. 1 par gympadojor = läckage. Det är verkligen inte kul när man bara ska över gårdsplanen att stoppa tårna i en badbalja! Kanske jag ska ta & köra barfota imorgon?

5 kommentarer:

Åsa Ö: sa...

Du Inga... har du inga sådana där blå badmössor som man kan ha utanpå skorna?
Skulle inte vara dumt att få ett brev på posten med ett frö svart luktärt. Det lät så häftigt. Tyvärr har jag inget frö att byta med.
Blåa badmössor har jag......
kram Åsa Ö.

irene sa...

Älskade vän!
Svart stockros kommer nedanför köksfönstret. Tillsammans med världens vackraste löjtnant. Akvilejor finns överallt, liksom digitalis. Bara flytta runt alla skott som kommer. Några småttingar finns i barnkammaren vid vattenposten. Under fågelbordet libsticka o den lilla pionen.

irene sa...

Under verandafönstren hostor, astrar, JÄTTEdaggkåpa, stockros, belladonnor, pingstliljor, äh du ser snart.
Under söderfönstren en massa kul tulpaner som nästan alla har mitt namn.
Om inte det lilla rådjuret varit framme.
Idag har det varit riktig vårvärme.

irene sa...

men rondellen är häftigast! Jag återkommer om den......
suckosnyft

Inga sa...

Åsa: det ska vi nog kunna fixa.

Irene: vad underbart! Kan inte vänta till allt börjar poppa upp. Ska vårda allt med all min ömhet:) Nu är jag såååå nyfiken vad du har satt i rondellen!