onsdag 4 mars 2009

Fy skäms!!

Ett stenkast bort från vårt hus, precis förbi det stora grustaget där en av ridstigarna har någon äckligt, vidrig, omoralisk, så kallad människa slaktat vad jag tror kan ha varit en älg. För att kunna köra förbi platsen & undvika att varje gång en mindre sjö av blod & alla inälvor får man försöka att bli skelögd, att se framåt med vänster öga & studera granar med högra, i det närmaste en omöjlighet. Tänk vad kul att komma på sin häst i tron att man ska en trevlig liten ritt.......Har ringt polisen men jag förstår att de inget kan göra men jag var bara tvungen att påtala om det makabra för någon. Imorgon ska jag försöka lista ut vem som kan tänkas äga marken. Har satt upp en lapp på ett träd bredvid den makabra platsen att jag kontaktat polisen. Har ingen aning vem som kan vara intresserad av denna information. Kanske andra älgar & djur, dom kanske tycker det bra att veta? Slaktavfallet har varit där i 3 dagar nu & det är orört. Trodde att naturens städpatrull snabbt skulle vara på plats. Kan ni tänka er den stank som kommer att fylla luften om det blir plusgrader några dagar???? Spyr nästan bara av tanken.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Bra att du kontaktade polisen även om dom inget kan göra.....men dom har i alla fall fått in en rapport. OCH är det jaktsäsong nu kan man undra.....eller kanske tjuvskytte.
kram Åsa Ö.

Prizillas pastiller sa...

Ja kära min Inga, man upphör aldrig att förvåna sig över djuret människans framfart i naturen. Bra att du polisanmälde. Hoppas man får fram den skyldige. De ska ha en fet smäll så dom sitter som en äppelskrott på en tenntallrik (sa min pappa jämt - om nån hade ihjäl minsta insekt - han var av den sorten att han tyckte naturen kan bara undvara en sak och det är människan).
Och hoppas naturen gör sitt så du slipper lukten - uäk!
Kramis till hela flocken!

Anonym sa...

Blä usch o FY TUSAN!
Undrar om det var vår halvtame Elgbert som ätit äpplen på tomten?
Sture "Kungen i sandtaget" låter hälsa att han är i djup chock av detta hemska meddelande. Tänk vilka gräsliga typer som går lösa!

Kennel Nellyson's Dagbok sa...

Kära lilla Inga hemma i din skog kommer stanken förmodligen att vara som lille Reidars ben för några veckor sen, passa dej vad du kommer att spy!Jävla elaka människor det finns hoppas att dom sätter steken i halsen och kvävs allihopa!Och hoppas förstås att ingen gör Heimlich på dom under tiden dom blir blåa i ansiktet o kippar efter andan! Dom elaka straffar Gud direkt nämligen!Kramar Tina

irene sa...

Nu ska vi se om jag kan visa mitt rätta vackra (nåja jag)...
Följer med intresse o en hel del saknad livet på Hagaberg.

Anonym sa...

Nu var det så att den hade blivit påkörd och hade troligen dött ändå.

Men som du pratar på kan man tro att dom skött den för skojsskull.

Ta reda på allt innan du kastar ur dig saker som ej är 100% korekta.

Inga sa...

Anonym.....bara en sån sak.....
Dödsorsaken på älgen är av mindra betydelse däremot inte att lämna slaktavfall på rid/gång stig.

Anonym sa...

Det är väll fixat nu så varför göra så mycket väsen av det.

irene sa...

Vem är det som är anonym o håller på o jiddrar om detta hela tiden?

Det är väl helt självklart att det inte ska ligga slaktavfall etc på ridvägen!!!

Anonym sa...

Om jag fattat det rätt togs det bort nästa dag...Så varför göra så stor väsen av det.

Man kan tro att det är 10st dom slaktat och inte 1.

Anonym sa...

Läste om din farhåga för att det ska lukta av slaktavfall när det blir lite plussgrader då ska du får se vad det kommer att lukta i ditt närområde när det blir sommar. Skrattar mig redan till sömns över hur illa du kommer att må. Välkommen till landet! /MVH Skogsmulle.