söndag 5 oktober 2008

Dagmar på pryo

Det heter säker inte pryo i dessa dagar men ni vet vad jag menar. Hur som har Dagmar fått provanställning på ett helt underbart ställe på Ekerö. I hennes arbetsuppgifter ingår stall tjänst, kattvakt & pepning av människorna i form av intensivt kelande. Skämt & sido har älskade Daggidaggmask flyttat till en helt underbar familj som har hästar & katter. Dagmar är fantasisk tycker jag som bara smälter in i sin nya roll med full respekt för familjens andra djur!

Läs familjens härliga kärleksförklaring:

Hej Inga,
Egentligen har jag inte så mycket att rapportera förutom att Dagmar är
världens underbaraste hund ! (fast det vet du nog redan :-) ja ja mensan, det vet jag
Hon är så otroligt klok och duktig ! det stämmer

Alla i famljen avgudar henne - nja, inte katterna - men alla människorna !
Hennes rutiner är ganska lika varje dag.
Hon blir väckt av att lill-husse skall gå upp - då får hon följa stor-husse och hämta tidningen och slå en snabb morgonkissning.
En morgon missades detta, för Siri (ena katten) satt på trappan - både hund och katt "frös" nos mot nos i princip. Husse tänkte att det där löser sig nog och gick och hämtade tidningen, när han kom tillbaka så stod de likadant. Sen gick han och Dagmar in. Det hela resulterade i att en liten pöl fanns på köksgolvet - men det är enda olycka hittills och fullt förståeligt.

Felix serverar hennes frukost. Och de åker iväg, då går jag upp och gör stalltjänst med henne. Det består i att vi går ut med hö till hästarna och sen tar vi en extra vända bortåt hundklubben. Hon går alltid lös och det fungerar hur bra som helst - hon håller verkligen koll på föraren.
Den enda gången det är koppel är när vi går på asfaltsvägen och är på ridskolesidan av vägen (hon blir så glad när hon ser folk att jag är rädd att hon skall springa över vägen om hon måste hälsa på någon) . Jo och på kvällspromenaden har vi koppel på, för det är ju otroligt mörkt
äve om hon har blinkhalsbandet.

Sen jobbar vi, dvs hon sover i en av fåtöljerna eller i hallsoffan eller i sin korg.
Vid lunch går i ut i skogen en halvtimme ungefär och sen är det jobbdags
igen...
När första barnet kommer hem så är det ny promenad. Och seen jobbdags...
på nån mysig plats.
Ja, ungefär så går det till, sova, gå ut, sova gå ut...

Än så länge har vi inte ridit ut med henne, bara promerat bredvid häst och det går bra men hon har tydlig respekt för de stora hovarna och det är bra !

Just känslan av att hunden FÖRSTÅR är helt makalös ! Inte minst gäller det hennes "interaktion" med katterna. Helt otroligt, hon förstår att de BOR här och är medlemmar i flocken, men om hon nog skulle hon jaga dem galet om hon fick chansen ute, men inne -
nej, hon VET. Gullegullegulle Dagmar ! Vi vill inte riskera vare sig henne eller katterna så vi håller koll.

Vi är så glada och vi älskar henne så mycket !

Vi älskar henne också jätte mycket & vet att ni ger henne allt hon önskar i livet.
"If you love me set me free"

Inga kommentarer: