måndag 26 april 2010

Lilla Ylvaflyttade till oss för ett par veckor sedan. Hon är en jätte söt Australorp men hade inget namn på avhätningsdagen. Namnsdag var Ylva & Ulf, jag tog det djärva greppet att ge henne flicknamnet nu när hon var en höna. Japp, jag är smart! Lilla Ylva har levt i utkanten av flocken ett bra tag men nu har hon fått fosterföräldrar. Vackra Robin är stor & bra & går man precis bredvid honom så ser ingen en, förutsatt att man är på rätt sida :-) Man kan också sandbada med honom, han gör så, så djupa fina groppar. Stiliga Ophelia har tagit Ylva till sitt hjärta & ser till att hon får smaka allt gott & att hon har en varm kropp att luta sig mot när John Blund kommer. Allt är väl i hönshuset med andra ord.


4 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

Åh liten Ylva, hon vet inte om det ännu kanske, men hon har faktiskt kommit till djurens paradis, Hagaberg. Och om inte Ophelia tar henne under sina vingar så kommer högstahönset inflaxandes och breder ut sin änglavingar så blir alla djuren lugna och glada och vänner med varandra. Precis som det ska vara
i Hagabergs eget lilla Eden.

Koola Viola sa...

O vad mysigt när de kommit in i hönsflocken och trivs. Jag har precis "skolat in" mina lohman-unghöns i flocken och de springer äntligen runt tillsammans med de andra och letar mask utan att bli bortknuffade. Så härligt :o)

Åsa Ö: sa...

Det låter så härligt med höns.....undrar om man får ha såna djur på Kattfotvägen. Tänk att få ha en tupp som väcker grannarna kl 7 på morron. Jiiipppppiiiii!

Koola Viola sa...

Ha ha, jag skrattar fortfarande åt din kommentar hos mig, om att en "hamsterhund vaktar över en tova". *skrattar*