torsdag 16 juli 2009

Lugnet har lagt sig


Alla dörrar står öppna. Tystnaden ligger över nejden. Klockan går men små älskvärda fjädrar sover & sover. Vad är det nu som smäller i baken? Dånk, dånk låter det när Emma kommer springande för att hälsa godmorgon. Än så länge är det något mer tassande över Orparnas framfart. Får jag presentera den kungliga familjen? Det är Charles & Elisabeth, super säker på deras kön men sen har vi då Mary & Diana som vi försöker intala oss är hönor, absolut hönor, jo men visst är det höner, inget snack om saken. Visst är det en tupp & tre hönor, det ser ju egentligen vem som helst!
Emmas små adotivbarn växer men inte fort, rentav mycket långsamt. Jag ser att de har växt på att de inte får plats under Emmas vinge, rumpan sticker ut. Så gulligt. Inte heller ställer hon sig upp längre så de små kan ligga under henne. Enligt Emma är de inte bäbisar längre mao :) Kycklingarna är nu högtidligt döpta till Robin & Kim, könlösa namn till könlösa kycklingar men det är nog också hönor, så klart det är hönor, det kan vem som helst se. Lilla Kims stora sår är helt läkt, jippi! Hon är mest lik sin mamma som liksom Emma också är Australorp medan Robin nog har ärvt mest från sin pappa Brahma. Bägge har missat att det är sommar & kör med lurviga vinterstövlar till kära makens förtvivlan som inte gillar höns med håriga ben. Det ska bli så spännande att följa Robin & Kims väg i livet. Tänk att man kan kära ner sig så mycket i fjäderfän. kan sitta i timmar & bara titta på dem. De är dessutom så himla kärvänliga & sällskapssjuka, speciellt Emma & Mary.

5 kommentarer:

Åsa Ö: sa...

Vilka Gullefjun får man gosa med dem?
Åsa Ö.

Prizillas pastiller sa...

Å va sugen man blir! Vet inte om jag kan vänta till våren. Men det är väl bäst att låta Tea vara bäbbe innan vi skaffar dito med fjädrar. Helt klart blir det orpar alla fall.Dom kommer ju faktiskt att vara större än Tea...

Koola Viola sa...

EN tupp och TRE hönor...?
*skrattar och rofflar om vartannat*

*samlar mig en smula*

Nä. Nu ska jag inte vara taskig. Såklart att det är en tupp och tre hönor. Och det KAN ju hända att bilden är taget ur en vinkel där kam och slör och rödfärg ser annorlunda ut än i verkligheten. Så det KAN ju vara EN tupp och TRE hönor. Det KAN det ju vara.

*minns hur det kändes med fjorton orpingtontuppar och en höna*

Inga sa...

Nu är du så okunning Koola Viola. Hur skulle tuppar kunna hetta Bettan, Mary & Diana?! Klart det är hönor :)

Koola Viola sa...

Inga, det är så sant så. Hur kunde jag vara så dum?!
*slår mig för pannan*
:o)